Barion Pixel

Menü

Asszertív Tréning

40 nap Fisterrában

Asszertív Tréning Szerző: Jekkel Orsolya
Tréner, coach, egyetemi óraadó, utazó

35 nap és 640 megtett kilométer után megérkeztem Fisterrába. Akkor még azt hittem, hogy ez az utam vége, csak később jöttem rá, hogy akkor kezdődött el igazán az én Caminóm (utam).

Eredetileg úgy terveztem, hogy egy hetet maradok ott, végül 40 nap lett belőle. Háromszor módosítottam a repülőjegyemet hazafelé, mindig azt éreztem, hogy még van dolgom ott, még nem végeztem.

Az El-Caminón való elindulás eredetileg 2021 januárjában fordult meg a fejemben, mert az egyetlen kiútnak gondoltam az akkori számomra kilátástalannak tűnő helyzetemből. Végül 2022 januárban vettem meg a repülőjegyet májusi indulással, akkor már azért, hogy megünnepeljem azt, hogy sikerült felállnom. Miután megvolt az indulás dátuma, minden megváltozott, elhittem, hogy minden, amit addig szeretnék megcsinálni, sikerül és egymás után értem el a céljaimat.

Az úttal az ünneplés mellett célom volt még a komfort zónám tágítása, a fizikai teljesítőképességem határainak feszegetése és a rugalmasságom fejlesztése. Ez utóbbi olyan jól sikerült, hogy idő hiányában és részben szándékosan, a felkészülésem az útra a rendszeres gyaloglásban, a bepakolásban, a repülőjegy és az első két napi szállás lefoglalásában kimerült.

Azt tudtam, hogy az út körülbelül 800 km lesz, de hogy pontosan hol megy, azt nem.

Azt tudtam, hogy Párizsban száll le a gépem, de hogy abba a hosszú nevű városba (Saint-Jean-Pied-de-Port, a francia út kiindulási pontja) milyen módon fogok eljutni, azt nem.

Azt tudtam, hogy a következő 2 hétben mikor lesz online megbeszélésem, de azt, hogy az elején 1,5 km lesz a szintkülönbség 25 km-en keresztül, azt nem.

Azt tudtam, hogy a vízhólyagok veszélyt jelenthetnek,  de azt, hogy a  sántikálás 1,5 héten keresztül, milyen hatással lesz rám lelkileg, azt nem.

Azt tudtam, hogy lesznek hullámvölgyek, de azt, hogy 280 km után a legfőbb vágyam az lesz,  hogy hazajöjjek, azt nem.

A Camino Mesék gondolata Finisterrében fogalmazódott meg bennem. Egyrészt többen kérdezték, hogy mit tanultam az úton, miben változtam? Az Út (Camino) számomra ott kezdődtt el, ezért erre a kérdésre válaszolni egy hosszabb folyamat. Másrészt sok olyan emberrel találkoztam, akik nagy hatással voltak rám, úgy gondolom, hogy a sajátom mellett az ő történetük is megérdemel egy-egy Mesét.

Camino Mesék:

Hamarosan új Mesét írok. Ha szeretne értesülni róla, iratkozzon fel hírlevelünkre!

A hírlevélben az új Tudástár cikkekről, Mesékről és Eseményekről értesítjük Önöket, akkor küldünk hírlevelet, ha valóban van mondanivalónk.

Küldés