Barion Pixel

Menü

Asszertív Tréning

Camino Mesék: A mexikói

Asszertív Tréning Szerző: Jekkel Orsolya
Tréner, coach, egyetemi óraadó, utazó

Vele is a törzshelyemen találkoztam. Éppen hazafelé tartottam a strandról, bikini felsőben és szoknyában voltam. Bementem a kávémért, kiültem a teraszra. Láttam, hogy pár zarándok ül egy asztalnál, náluk volt a hátizsákjuk, gondoltam, hogy éppen most érkeztek. A társaság egyik tagja el kezdett velem beszélgetni, mondtam neki, hogy gratulálok és üdvözlöm őket Finisterrében. A mexikói ekkor nézett rám először és az első mondata az volt, hogy „Te rendkívül szép vagy!”. Mondtam neki, hogy köszönöm. Beszéltünk még pár mondatot, aztán el kezdték az asztalomhoz közelebb húzni a sajátjukat, amivel kapcsolatban azt éreztem, hogy ez már terhes nekem. Elköszöntem és ott hagytam őket, annak ellenére, hogy hevesen tiltakoztak és mindenképpen próbáltak rávenni arra, hogy igyak velük egy italt.

Legközelebb a karnevál estélyén találkoztam vele. Magától odaült az asztalomhoz. Pár perc beszélgetés után megkértem, hogy üljön vissza a sajátjához, mert egyedül szeretnék lenni. Mivel nem volt hajlandó, ezért ott hagytam.

Pár nap múlva éppen a strandról tartottam hazafelé, amikor találkoztunk a parton. Rögtön köszönt és mondta, hogy üljek oda mellé beszélgetni. Először még megfordult a fejemben a gondolat, hogy lehet, hogy egy új, érdekes embert ismerhetek meg a személyében, akitől még tanulhatok is, ezért elindultam felé. Ekkor mondta, hogy várjak pár percet, mindjárt hoz nekem is egy sört, meghív! Mondtam, hogy sört, azt nem kérek köszönöm, de pár percre leülök mellé beszélgetni. El kezdett erősködni, hogy akkor is hoz egyet, ekkor mondtam neki, hogy nem és ott hagytam.

Hazafelé menet dühös voltam! Dühös voltam rá, hogy eddig háromszor mondtam neki nem-et, ennek ellenére ilyen erőszakosan nem hagy békén. Dühös voltam magamra, hogy nem tanultam az első kettő esetből és akartam adni neki még egy esélyt.

Ekkor belém hasított a gondolat, hogy ennek az embernek az volt az első reakciója, amikor először meglátott, hogy „Te rendkívül szép vagy!” Teljesen mindegy, hogy most hogyan viselkedik, hiszen, ha elsőre ezt váltottam ki belőle, akkor abban lehet valami.

Ebben a pillanatban elszállt a dühöm és helyette hálás voltam neki. Amikor hazaértem, az volt az első dolgom, hogy post-it-ekkel kiraktam a falra ezt a mondatot.

Amikor kész volt a felirat, leültem és néztem. Elgondolkoztam azon, hogy nagyon sok esemény volt a múltamban, ami rombolta az énképemet. Azt a képet, amit a tükörben látok. Én ezzel a témával már sokat dolgoztam, most mégis azt éreztem, hogy, rendkívül hálás vagyok neki, hogy ismét emlékeztetett rá, hogy mit is látok a tükörben.

Néhány nap múlva egy koncerten voltam egy bárban. Megérkezett a mexikói és megkérdezte, hogy hogy hívnak és honnan jöttem. Mondtam neki, hogy ezekre a kérdésekre már háromszor válaszoltam, többször nem fogok.

Elkezdtem Johan barátjával beszélgetni, amihez Johan tolmácsolt. A mexikói közben folyamatosan beszélt hozzám és egyre közelebb jött. Amikor már tényleg az intim zónámban volt, akkor mondtam, hogy most álljon meg a menet! Megmutattam neki a képet, amin a „Te rendkívül szép vagy!” felirat van a szobámban.

Elmondtam neki, hogy ezt nagyon köszönöm, mert erősítette az önbizalmam, viszont arra kérem, hogy fejezze be azt, hogy nem hagy békén, úgy, hogy közben nem is figyel arra, amit mondok.

Az, hogy ezután Johan egy ennél sokkal kevésbé asszertív módon elmagyarázta neki, hogy nagyon gyorsan szálljon le rólam, meg úgy általában hagyja abba ezt a viselkedést, mert így senki nem fog szóba állni vele, az már egy kevésbé fontos része a történetnek.

 

 
 
Tízmilliószoros akció! Azok számára, akik a mai napon, azaz 2023.06.04-én jelentkeznek a 06.11-ei vagy 06.24-ei Camino Tréningre, a részvételi díj 16 990 Ft helyett 10 000 Ft. 🎁
 
 
Camino Tréning:
 
"Minden fejben dől el"- tartja a mondás, ez igaz a sikerre is. Ha valóban és mélyen legbelül is elhiszem, hogy sikeres leszek, akkor tudok igazán hatékony lenni.
 

A Camino (spanyol:út) tréningen elindulunk azon a belső önismereti úton, amely támogatja azt, hogy a résztvevők megtanulják a sikert olyan mélyen kódolni saját magukban, hogy ez egy kétséget kizáró tényként határozza meg minden gondolatukat, érzésüket és tevékenységüket.

 

Ahhoz, hogy ez meg tudjon történni, a tréningen lebontjuk azokat a negatív feltételezéseket, hiteket, elvárásokat, melyek elterelik az ember figyelmét a valóban fontos dolgokról. Ha ezeket lerakjuk, akkor tudunk felszabadultan, teljes erőnkkel és figyelmünkkel a célunkra fókuszálni és ezáltal lehetünk sikeresek.

 

Mindenkinek lehetősége nyílik, hogy szembenézzen azokkal a belső és külső konfliktusokkal, amelyek idő és energia rabló tényezőként az útjában állnak és megtanulunk saját magunk erőforrásává válni.

 

A tréning fő témakörei a múlt pozitív erőforrássá alakítása, az önbizalom, az önszeretet és az önmagunkba vetett hit megszilárdítása.

 

A tréning segít abban, hogy mindenki a megtalálja a saját útját. 
 
Indulj el! Buen Camino!  ????

Camino Tréning I.

Camino Tréning II.

A fenti dátumok után a tréningek várhatóan ősszel folytatódnak, ismét elindulok egy Caminón. ????

Kövessen Instagramon!

Camino Mesék:

Hamarosan új Mesét írok. Ha szeretne értesülni róla, iratkozzon fel hírlevelünkre!

A hírlevélben az új Tudástár cikkekről, Mesékről és Eseményekről értesítjük Önöket, akkor küldünk hírlevelet, ha valóban van mondanivalónk.

Küldés