Barion Pixel

Menü

Asszertív Tréning

Camino Mesék: Ismét elindultam, hogy megérkezhessek

Asszertív Tréning Szerző: Jekkel Orsolya
Tréner, coach, egyetemi óraadó, utazó

2022. augusztus 3-án, 75 nap után megérkeztem Magyarországra. Ez volt a legeslegutolsó időpont, mert augusztus 4-én indultunk nyaralni a családommal. 

Háromszor módosítottam a repülőjegyemet, annyira jól éreztem magam Finisterrében és még nem szerettem volna szembenézni az otthon történt változásokkal (KATA megszüntetése, rezsiemelés, infláció).

Végül 2,5 hónap után hazajöttem és tudtam, hogy egy teljesen más világba fogok érkezni, ennek ellenére sokkolt az, amit láttam. 

Először dühös voltam, dühös voltam azért, mert egy olyan országban voltam addig, ahol sokkal magasabb az átlagkereset, mint itthon, mégis sok minden jelentősen kevesebbe kerül.

Azután szomorú lettem. Augusztus 19-én hivatalos voltam a Magyar Érdemrend lovagkeresztje díjátadóra. Ez a magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetések egyike. Ott ültem a Vígadóban és hallgattam egy beszédet a hazafiasságról és magyarságtudatról és azt éreztem, hogy én ezt most teljesen elveszítettem. Éltem már huzamosabb ideig külföldön, de soha nem tudtam volna elképzelni az életemet máshol. Mindig bennem volt, hogy én magyar vagyok és Magyarország a hazám, itt szeretnék élni, de abban a pillanatban úgy éreztem, hogy ez eltűnt belőlem. 

A kitüntetéseket a díjazottak a különböző tudományterületeken elért kiemelkedő teljesítményekért kapták, azaz olyan emberek vehették át, akik sokat tettek a hazánkért. Az ünnepség után volt egy állófogadás, ahol egyrészt nem volt elegendő hely mindenki számára, másrészt meg a mini hamburgerekben nem volt hamburgerhús, csak egy nagyon vékony szelet felvágott és hasonló szellemben volt elkészítve a többi étel is.

Ott álltam és néztem, ahogy többen úgy próbálták elfogyasztani az ételeket, hogy  nem tudták letenni a tányérjukat. Ekkor azon gondolkoztam, hogy azok az emberek, akik egész életükben a hazájukért dolgoztak, ilyen módon vannak megbecsülve? Ennyit számít itthon egy élet műve?

Több barátom külföldön él és a „menni vagy maradni?” viták alkalmával, mindig én voltam az, aki rendíthetetlenül vallotta azt, hogy itthon is lehet boldogulni, csak meg kell dolgozni érte. Nem vagyok biztos abban, hogy ezt az álláspontot most ilyen határozottan tudnám képviselni.

Hetekig nagyon rosszul éreztem magam, már a házam értékesítésén gondolkoztam és bőszen nézegettem az eladó ingatlanokat Finisterrében. Még az is megfordult a fejemben, hogy itt hagyok csapot-papot, odaköltözöm egy sátorba és minden reggel az óceán hangjára ébredek. 

Azt éreztem, hogy nem tudok ebben az országban maradni, hogy itt megfulladok és vissza kell mennem. Ekkor vettem meg a repülőjegyet. Igaz, hogy most csak két hétre, de a tudat, hogy hamarosan megint elindulok a Caminon, ismét megtáltosított. 

Amikor a 7 éves keresztlányom megtudta, hogy újra elmegyek a „nagy Út-ra”, az volt az első reakciója, hogy „Orsi! De ugye nem fogsz ott maradni örökre?” 

Hát…, igen! Ez az a  kérdés, ami bennem is motoszkál. 

A jelenlegi tervem, hogy nem fogok ott maradni örökre, de az biztos, hogy el kell mennem oda, ahol 3 hónappal ezelőtt azt éreztem, hogy megérkeztem, azért, hogy utána itthon is érezhessem ugyanezt.

Vagy meghozzam azt a döntést, hogy itt nem érzelemközpontú (azaz elfogadom, hogy ez van, nincs rà hatásom, csak a saját a helyzethez fűződő érzelmeimen tudok változtatni) megküzdèsre van szükség, hanem problémaközpontúra (azaz mindent megteszek annak érdekében, hogy minél több időt tölthessék ott).

És továbbra is tartom magam ahhoz, hogy minden pillanatban gondolhatok mindent máshogy.

 
 
Tízmilliószoros akció! A részvételi díj 16 990 Ft helyett 10 000 Ft*, azok számára, akik a mai napon, azaz 2023.06.04-én jelentkeznek a 06.11-ei vagy 06.24-ei Camino Tréningre. 🎁 
 

*A kedvezmény érvényesülésének feltétele: a regisztráció során a megjegyzés rovatban #tízmilliószorosakció feltüntetése.

*A kedvezmény azok számára is érvényes, akik már jelentkeztek és megkapták a számlát. Ebben az esetben a kedvezmény érvényesülésének a feltétele: utalás elindítása a mai napon.

 
 
Camino Tréning:
 
"Minden fejben dől el"- tartja a mondás, ez igaz a sikerre is. Ha valóban és mélyen legbelül is elhiszem, hogy sikeres leszek, akkor tudok igazán hatékony lenni.
 

A Camino (spanyol:út) tréningen elindulunk azon a belső önismereti úton, amely támogatja azt, hogy a résztvevők megtanulják a sikert olyan mélyen kódolni saját magukban, hogy ez egy kétséget kizáró tényként határozza meg minden gondolatukat, érzésüket és tevékenységüket.

 

Ahhoz, hogy ez meg tudjon történni, a tréningen lebontjuk azokat a negatív feltételezéseket, hiteket, elvárásokat, melyek elterelik az ember figyelmét a valóban fontos dolgokról. Ha ezeket lerakjuk, akkor tudunk felszabadultan, teljes erőnkkel és figyelmünkkel a célunkra fókuszálni és ezáltal lehetünk sikeresek.

 

Mindenkinek lehetősége nyílik, hogy szembenézzen azokkal a belső és külső konfliktusokkal, amelyek idő és energia rabló tényezőként az útjában állnak és megtanulunk saját magunk erőforrásává válni.

 

A tréning fő témakörei a múlt pozitív erőforrássá alakítása, az önbizalom, az önszeretet és az önmagunkba vetett hit megszilárdítása.

 

A tréning segít abban, hogy mindenki a megtalálja a saját útját. 
 
Indulj el! Buen Camino!  ????

Camino Tréning I.

Camino Tréning II.

A fenti dátumok után a tréningek várhatóan ősszel folytatódnak, ismét elindulok egy Caminón. ????

Kövessen Instagramon!

Camino Mesék:

Hamarosan új Mesét írok. Ha szeretne értesülni róla, iratkozzon fel hírlevelünkre!

A hírlevélben az új Tudástár cikkekről, Mesékről és Eseményekről értesítjük Önöket, akkor küldünk hírlevelet, ha valóban van mondanivalónk.

Küldés